ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Επαναλειτουργεί και φέτος το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας των σχολικών μαθημάτων από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά λειτουργίας του προγράμματος. Η περσινή έναρξη πραγματοποιήθηκε σε πειραματικό στάδιο, ώστε να ληφθούν υπ’ όψιν όλες οι ανάγκες ενός τέτοιου εγχειρήματος. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια δύσκολη προσπάθεια μέσα σε χαλεπούς καιρούς για την ελληνική οικονομία. Αφορά όλες τις σχολικές βαθμίδες και όλους τους πολίτες που επιθυμούν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν  στην πρόσθετη διδασκαλία των μαθημάτων.

Το εγχείρημα υλοποιείται από καθηγητές που εθελούσια και δίχως αμοιβή αφιερώνουν ένα μέρος του χρόνου τους στην πραγμάτωση του. Πέρυσι, συμμετείχαν πέντε φιλόλογοι, δύο μαθηματικοί, μία οικονομολόγος, δύο φυσικοί, ένας βιολόγος και δύο καθηγήτριες αγγλικών. Αξίζει έπαινος σε αυτούς τους ανθρώπους που δίχως αμφιβολία συναίνεσαν στην εθελοντική προσφορά εργασίας και όχι μόνο, αλλά υπήρξαν συμπαραστάτες των παιδιών σε όλα τα ζητήματα ως παιδαγωγοί.  Εκφράζω, λοιπόν, δημόσια ευχαριστία εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που επέμεναν να αγωνίζονται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα παρ’ όλες τις τεχνικές δυσκολίες και τις ανάγκες που προέκυψαν. Αυτοί οι άνθρωποι είτε ήταν μέρος σκληρά εργαζομένων καθηγητών στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, είτε νέα παιδιά που βιώνουν την αγωνία της ανεργίας προσπαθώντας με μόχθο να χειραφετήσουν τη ζωή τους. Ιδιαίτερα, θα επιστήσω τον ευχαριστήριο λόγο μου στον κύριο Λιπορδέζη που μας συνέδραμε με εκπαιδευτικό υλικό. Όπως επίσης, και απλούς πολίτες που δώρισαν σχολικά εγχειρίδια για να διευκολυνθεί αυτό το έργο.

Φέτος, για όσους καθηγητές επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία, μπορούν να αιτούνται μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου στο τηλέφωνο που παρατίθεται στη συνέχεια, για να πραγματοποιηθεί μια προφορική συνέντευξη.

Το πρόγραμμα θα είναι πλέον σε εφαρμογή υπό άλλες συνθήκες. Υπό έγερση είναι μία νέα αίθουσα διδασκαλίας. Τα μαθήματα θα διαρκούν δύο ώρες έκαστο. Τα τμήματα πλέον θα απαρτίζονται  από ίδιας σχολικής βαθμίδας άτομα και θα ακολουθείται η ροή της διδαχθείσας ύλης. Πέρυσι, λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων ωρών, ο ρόλος μας ήταν καθαρά καθοδηγητικός και ενισχυτικός των αδυναμιών του κάθε μαθητή. Ανοιχτή είναι η προσέλευση όλων των μαθητών της πόλης και της περιφέρειας της. Δηλαδή, δεν θα κρίνεται η οικονομική κατάσταση και η δυνατότητα του γονέως. Ευελπιστούμε να επαναλειτουργήσουν κανονικά τα ξενόγλωσσα τμήματα, όπως και η δημιουργία τμήματος πληροφορικής, εφ’ όσον υπάρχει η δυνατότητα.

Οι μαθητές της Γ’ λυκείου μπορούν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή, ώστε να δημιουργηθούν τα τμήματα απ’ ευθείας. Η θεωρητική κατεύθυνση είναι σε θέση να λειτουργήσει από 23 Αυγούστου. Οι υπόλοιποι μαθητές Λυκείου θα δηλώνουν συμμετοχή ως και τα τέλη Αυγούστου.  Από 1 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα τμήματα Λυκείου. Ενώ οι μαθητές Γυμνασίου και Δημοτικού θα αιτούνται ως 10 Σεπτεμβρίου.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε ως εθελοντές ή να παρακολουθήσετε τα μαθήματα, σημειώστε τα σχόλια σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Συντονίστρια: Μάρω Πολίτου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: