του Παύλου Ιωάννου
Μπορεί οι Έλληνες φοιτητές να έχουν το μικρόβιο του φραπέ στο αίμα τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι κάτι αρνητικό. Το σύνδρομο του φραπέ συναντάται σε ολόκληρη την Ελλάδα και οι παθούσες ομάδες είναι κυρίως νέοι.
Κάτι όμως επρόκειτο να αλλάξει και όχι πάνω στον φραπέ, αλλά στο πως θα τον πίνουν πλέον οι Έλληνες φοιτητές. Το εναλλακτικό έχει πολλές οπτικές γωνίες, αλλά μια είναι η κοινώς αποδεκτή και σωστή. Ο καφές περιέχει την γνωστή σε όλους μας καφεΐνη, ουσία που μας παρατείνει τον χρόνο μελέτης για την εξεταστική. Ας αφήσουμε όμως τις περιττολογίες και τις επιπρόσθετες πληροφορίες και ας περάσουμε στο κυρίως θέμα.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόση ενέργεια πάει χαμένη, όταν κάθεστε απλά σε ένα τραπέζι και, καθώς πίνετε φραπέ, κοιτάτε τους περαστικούς; Αυτή η ενέργεια που εξατμίζεται άσκοπα θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει χρώμα στην ζωή σας και ουσία στο κάθε σας λεπτό. Σίγουρα θα σας περιτριγυρίζει η ερώτηση πως μπορεί να επιτευχθεί κάτι δημιουργικό μέσα από μια καθημερινή συνήθεια. Η απάντηση κρύβεται στα παιδικά σας “θέλω” και τις παιδικές σας αναμνήσεις. Πόσα όνειρα που κάνατε μικροί έμειναν ανεκπλήρωτα και αυτό γιατί δεν είχατε την ελευθερία που έχετε τώρα; Πόσες φορές θέλατε να πάτε κάπου αλλά το χέρι των γονιών σας, σας τραβούσε πίσω στο μικρό σας δωμάτιο;
Αξιοποιήστε λοιπόν αυτό τον χρόνο και μέσα από μια λίστα που θα δημιουργήσετε με παλιές, αλλά και νέες επιθυμίες ξεκινήστε δυναμικά να τις υλοποιείται. Αν κάποιος προσέξει τις δεκάδες διαφημίσεις που “τρέχουν” σε τηλεόραση και ραδιόφωνο για τον φραπέ, θα παρατηρήσετε πως οι περισσότερες αν όχι όλες περιέχουν κίνηση (για την τηλεόραση) και ζωντάνια (τηλεόραση & ραδιόφωνο). Σε αυτό το σημείο μπορεί να τεθεί και η ερώτηση πως γίνεται να πράττουμε ακριβώς το αντίθετο με αυτό που προβάλουν οι διαφημίσεις, αφού υποτίθεται πως μας κάνουν “πλύση εγκεφάλου”.
Ας αφήσουμε όμως τις χιλιάδες ερωτήσεις που μπορούν να προκύψουν κατά την διάρκεια της ανάλυσης αυτού του θέματος και ας κλείσουμε αυτή την ολοκληρωτική αλλαγή πάνω στον ελληνικότατο φραπέ τονίζοντας πως δεν αξίζει να χαραμίζουμε λεπτό πάνω από ένα ποτήρι όταν έχουμε τόσα να κάνουμε.
Σχολιάστε