ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ!

της Πολίτου Μαρούλας

Η λέξη διασκέδαση χωράει μέσα σε περίοδο εξεταστικής; Εσύ πως διασκεδάζεις;

«Θεωρώ πως στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, η λέξη διασκέδαση χωράει παντού στην καθημερινότητα του. Ακόμα και στην περίοδο της εξεταστικής του! Αρκεί να έχει σωστό προγραμματισμό. Προσωπικά πλέον η καλύτερη διασκέδαση είναι ένα τσιπουράκι σε μια ταβέρνα με την παρέα μου και φούλ μασσάλι (= κουτσομπολιό) …Μέσα από μία προσωπική εμπειρία,  πριν ενάμιση χρόνο,  διαπίστωσα πως εάν διασκεδάζεις ενώ διαβάζεις έχεις καλύτερα αποτελέσματα.»

Πέτρος ,24 ,ΤΕΙ Καβάλας

« Χωράει!! Όλα συνδυάζονται. Μπορείς να βγαίνεις έξω για καφέ και το πρωί και το απόγευμα , και αν δεν γράφεις την επόμενη μπορείς να βγαίνεις και βράδυ!»

Δήμητρα ,18, Νηπιαγωγών στην Αλεξανδρούπολη

«Χωράει. Και πως διασκεδάζω;;; Δεν διαβάζω!!!!»

Ευθύμης ,21, ΤΕΙ Σερρών

«Με βόλτες στην παραλία μια φορά στο τόσο, ή υπολογιστή για μικρά διαλλείματα.»

Κορίνα,19, Θεσσαλονίκη

«Μετά το διάβασμα, μαζευόμαστε για καμιά μπύρα για λιγάκι, αλλιώς σε κάποιο σπίτι όλοι μαζί για να αράξουμε ή για κανένα κρασί. Εξαρτάται βέβαια και από τι μάθημα δίνουμε. Και φυσικά , το κουράγιο μετά από το πρόγραμμα που ακολουθούμε!!!»

Ξανθή ,21, ΤΕΙ Λογιστικής  Καβάλας

Παιδιά , τι να πω; Ποικίλουν οι γνώμες.. Το θέμα ,πάντως , κατά την άποψη μου ,είναι πως ότι και αν κάνουμε πρέπει να είναι συνειδητή η επιλογή. Άλλος μπορεί να διασκεδάζει διαβάζοντας και άλλος με το να είναι online όλη την μέρα. Η εξεταστική είναι μια διαδικασία που έρχεται κάθε εξάμηνο να μας υπενθυμίσει τον στείρο χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Δίνοντας , δηλαδή, εξετάσεις πιστοποιούμε την παρουσία μας και το ενδιαφέρον που δείξαμε για το κάθε μάθημα. Αν δεν τα πήγαμε καλά στην εξεταστική δεν είναι γιατί εμείς δεν προσπαθήσαμε ή είμαστε αιώνιοι φοιτητές. Απλά σαν ενήλικοι άνθρωποι επιλέξαμε να επικεντρωθούμε σε άλλα πράγματα, μιας και η ζωή είναι πολυσύνθετη. Έτσι κάποιοι από εμάς δουλεύουμε, ξενυχτάμε , είμαστε πορωμένοι με την μπάλα , είμαστε online στον υπολογιστή μέρα νύχτα ,προτιμάμαι τον Φραπέ κ.τ.λ.. Αν ,τώρα, τα πήγαμε καλά ,πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σ’ αυτούς τους καθηγητές (που περάσαμε) γιατί κατάφεραν να μας κάνουν να ενδιαφερθούμε. Και τέτοιοι άνθρωποι να γίνουμε και εμείς όταν θα βγούμε πτυχιούχοι στον επαγγελματικό στίβο. Με την δουλεία μας να κατακτούμε τον κόσμο ,με συνέπεια και συνείδηση. Οπότε , δεν χρειάζεται όλος αυτός ο πανικός στο άκουσμα της λέξης «εξεταστική». Παν μέτρον άριστον, έλεγαν οι πρόγονοι μας.. Κάντε λοιπόν την ζωή που κάνατε με μικρές αποκλίσεις. Τότε τα αποτελέσματα θα ναι καλύτερα και ούτε θα βαράτε το κεφάλι σας στον τοίχο που ξεσκιστήκατε για ένα μάθημα και κοπήκατε τελικά με 3. Οι λάθος προτεραιότητες σε σχέση με την καθημερινότητα μας,φέρνουν και λάθος αποτελέσματα..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: