ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Γιατί μελετάμε τόσο τους αρχαίους πολιτισμούς και γιατί μαθαίνουμε ιστορία ; Σε τι διαφέρουν οι προγονοί μας? ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ…Έκαναν ακριβώς τα ίδια με μας…και όλη αυτή η μελέτη είναι για να μάθουμε από αυτούς. Έκαναν επίσης και ΣΕΞ . Έτσι γραφτήκαν παιδευτικά βιβλία, αλλά και δίδασκαν για τον έρωτα…Σε ορισμένες εποχές ήταν ταμπού…και σε άλλες απαγορευτικός..Το πιο γνωστό κείμενο το Κάμα Σούτρα…τι έχει λοιπόν να μας διδάξει?

ΜΑΡΩ: Άκρως αισθησιακός μήνας ο Φεβρουάριος. Ο μήνας του Έρωτα. Όλοι , έχουμε σημείο αναφοράς της προσωπικής επιτυχίας ,τον Έρωτα! Είτε σε πνευματικό είτε σε σωματικό επίπεδο. Πολλές οι θεωρίες , αλλά μπορεί να μας διδάξει κάποιος τα μυστικά του; Ή μπορεί να μας δώσει κάποιος τις αρχέγονες απαντήσεις χωρίς ταμπού και αναστολές. Και όμως , κάποτε, στα Αρχαία χρόνια , γράφτηκε σε μια νεκρή τώρα γλώσσα της Ινδίας ,στα αρχαία σανσκριτικά,  το Εγχειρίδιο του Έρωτα ,το Κάμα Σούτρα, το πρώτο Αρχαίο κείμενο που υψώνει τον Έρωτα σε ένα ανώτερο επίπεδο απενοχοποιημένο από κάθε είδους προκατάληψη και καθωσπρεπισμό.

ΙΩΑΝΝΑ: Όπως καταλαβαίνετε ταμπού δεν υπάρχουν στον έρωτα.. Τα μυστικά υπάρχουν πάντα από τα παλιά … χρόνια  έως και σήμερα .Εμείς τα αναζητήσαμε και εν όψει του Φεβρουαρίου θα σας τα παρουσιάσουμε..

ΜΑΡΩ: Γενικά , το Κάμα Σούτρα ταυτίζεται με την αναπαράσταση ανδρών και γυναικών  περιπλεγμένων σε ανεφάρμοστες στάσεις. Αλλά στην ουσία πρόκειται για μια καταγραφή της σεξουαλικής καθημερινότητας του  ανθρώπου…με έναν φαλλοκρατικό προσανατολισμό…

ΙΩΑΝΝΑ: Ο άνθρωπος μετά την ανακάλυψη της φωτιάς και μετά την εξέλιξη του, στράφηκε στην  εσωτερική ενδοσκόπηση.. Ναι ,ναι  μπορεί να ακούγεται αστείο όμως και οι Αρχαίοι ήταν επιρρεπείς στις απολαύσεις και τον έρωτα.. Οι λόγοι για τους οποίους οι Αρχαίοι κατέφυγαν σ’ αυτό το κατά τ’ αλλά τολμηρό για την εποχή εγχείρημα, μοιάζουν μ αυτούς που θα σας παρουσιάσουμε … Από τη στιγμή που η σχέση σας πέρασε την περίοδο του ροζ(τον 1ο μηνά) και άρχισε να ξεθωριάζει ψεγάδια ή ελαττώματα βγαίνουν στη φορά. Εκείνη προσποιείται πονοκέφαλους και εκείνος μανία να παρακολουθεί την πορεία του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα από βόλεϊ μέχρι τις ακαδημίες του ποδόσφαιρου και του μπάσκετ. Η λέξη «επαφή» ηχεί άγνωστη. Και η κοινή σας απορία:  τώρα τι γίνεται?.

ΜΑΡΩ: Όλοι έχουμε ξεχάσει τα βασικά και τα πολύ απλά που χρειάζονται για να ανανεώνεται μια σχέση, ακόμη και όταν είναι ελεύθερη. Και όχι απλά μια σχέση , αλλά η σεξουαλική μας ζωή.  Η διαπίστωση αυτή έρχεται δια στόματος του Shri  Vatsyayana Muni. Πρώτιστα, πρέπει να αναφέρω πως το kama έχει την έννοια της ικανοποίησης των αισθήσεων ,η οποία καθοδηγείται από την συνείδηση του Εαυτού. Εξ’ αρχής ,λοιπόν , ο Vatsyayana συμβουλεύει να θεωρούμε τον έρωτα ως απαραίτητο και πρωταρχικό στοιχείο στην ζωή. Αλλά, τονίζει πως επειδή η ζωή επιμερίζεται σε διάφορες δραστηριότητες ,η μονομερής ενασχόληση με κάτι μπορεί να είναι επιζήμια. Να επιστρέψω στο αρχικό ζητούμενο, δηλαδή τι μας διαφεύγει από την προσπάθεια για ανανέωση της σεξουαλικής μας ζωής.

Η γυναίκα ,οποιαδήποτε κοινή γυναίκα, αυτονόητο είναι να φροντίζει την εξωτερική της εμφάνιση, ακόμη και αν δεν είναι προικισμένη με ερωτισμό. Αυτό, όμως που θα την κάνει περιζήτητη είναι η καλλιέργεια και η μόρφωση που θα έχει, αλλά και κάτι που ο σύγχρονος φεμινισμός αμφισβητεί. Η ενασχόληση με τις οικιακές δραστηριότητες. Τότε ,πολύ χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο, μια γυναίκα κερδίζει τον σεβασμό όλων και γίνεται «λατρεμένη».

ΙΩΑΝΝΑ: Παρόλο που η ινδουιστική κοινωνία του Κάμα  Σούτρα απέχει αιώνες από το σήμερα, κάποια πράγματα παραμένουν ίδια. Μια γυναίκα που έχει παρόμοια ενδιαφέροντα με τους άντρες, πχ. Ποδόσφαιρο  κτλ. έχει πιο πολλές πιθανότητες να κατακτήσει τον άνδρα της αρεσκείας της. Αυτό ταυτίζεται με τις απόψεις του Βατσιγιάνα αιώνες πριν. Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα τελευταία χρονιά οι γυναίκες έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν μια στοιχειώδη σχέση με το ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί εκτός από τα γυμνασμένα κορμιά που μάχονται στο γρασίδι κερδίζουν επάξια και μια θέση στον καναπέ, διπλά στον σύντροφο τους έστω και χωρίς γούτσου γούτσου. Η ανανέωση μιας σχέσης =φροντίδα .Καθετί που χρειάζεται φροντίδα θέλει κόπο.. και στην περίπτωση της σχέσης θέλει να κοπιάσουν και οι δυο πλευρές .Για τις γυναίκες τα πράγματα όταν γράφτηκε το Κάμα Σούτρα ήταν πιο απλά. Στο 2009 τα πράγματα είναι αρκετά πιο σύνθετα. Έτσι για να μην σε χωρίσει –απατήσει ο Θανάσης δεν αρκεί να κρατάς το σπίτι καθαρό ούτε να πετύχεις την προαγωγή που από καιρό ήθελες. Αλλά κρατώντας τον εαυτό σου σε εγρήγορση και την εμφάνιση σου ψηλά..Γιατί μην ξεχνάς ότι η στιγμή που κινδυνεύεις να χάσεις κάτι είναι η στιγμή που αρχίζεις να το θεωρείς δεδομένο. Έχε λοιπόν αυτή τη φράση  στο μυαλό σου και να την επαναλαμβάνεις κάθε  φορά που βαριέσαι , αρνείσαι να κάνεις τις απαραίτητες διαδικασίες που μετατρέπουν κάθε κοινή θνητή σε θεά.. Και πίστεψε με και το ενδιαφέρον του Θανάση θα κρατήσεις ζωντανό αλλά και την αυτοπεποίθηση σου .

ΜΑΡΩ: Αλλά και ο κάθε Θανάσης, χωρίς απαραίτητα να διαθέτει ωραία εμφάνιση, με το «να μιλάει όμορφα» (σύμφωνα με το θεωρητικό μας κείμενο) και μένοντας συνεπής στην σεξουαλική του ζωή ,μπορεί να «δέσει» μια γυναίκα. Με αυτή την προτροπή κλείνει το εγχειρίδιο του έρωτα στο πρώτο του κεφάλαιο..

ΙΩΑΝΝΑ: Λένε πως η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ. Δεν ξέρω κατά ποσό οι συμβουλές μας και το Κάμα Σούτρα θα σας βοηθήσουν. Αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως όσα προβλήματα  κι αν εμφανιστούν στην σεξουαλική σας ζωή αν υπάρχει θέληση όλα ξεπερνιούνται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s