ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΥΤΑΝΗ Α.Π.Θ. ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε, στην Κωνσταντινούπολη, η επίδοση του τιμητικού επιστημονικού τόμου για την εικοσαετή Πατριαρχεία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, «Εις Μαρτύριον τοις Έθνεσι», που εκδόθηκε με τη φροντίδα του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Η εκδήλωση της επίδοσης πραγματοποιήθηκε στην Κοινοτική Αίθουσα Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου Βοσπόρου. Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία μελών ΔΕΠ της Θεολογικής Σχολής, με επικεφαλής τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο και τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητή Μιχάλη Τρίτο.
Στη συνάντηση μεταξύ άλλων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία του Α.Π.Θ. με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αφορμή την ανάληψη από πλευράς Α.Π.Θ. της αποκατάστασης του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ένα έργο το οποίο ανέλαβε ανιδιοτελώς να εκτελέσει το Α.Π.Θ. ως ελάχιστη προσφορά στη μεγάλη υπόθεση της αναβίωσης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα έργο με τεράστια σημασία για το γένος, την Ορθοδοξία και την οικουμενικότητα της ελληνικής παιδείας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: