Αξιολόγηση των Καθηγητών του Α.Π.Θ. από τους Φοιτητές

Όπως και παλαιότερα, στο τέλος κάθε εξαμήνου εξασκείτεαι το πολύ σημαντικό δικαίωμα, αξιολόγηση των διδασκόντων και των μαθημάτων των φοιτητών.  Η αντικειμενική έκφραση της κρίσης των φοιτητών αποτελεί ταυτόχρονα και υποχρέωσή τους, προκειμένου να βελτιωθεί -όπου είναι εφικτό- η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται.
Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Α.Π.Θ. καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η διευκόλυνσή των φοιτητών στη διαδικασία της αξιολόγησης.
Μέσω της ιστοσελίδας της ΜΟ.ΔΙ.Π. (http://qa.auth.gr, σύνδεση ΕΙΣΟΔΟΣ)  οι φοιτητές του Α.Π.Θ μπορούν να αξιολογήσουν τα μαθήματα που παρακολουθούν σε κάθε εξάμηνο, καθώς και τους αντίστοιχους διδάσκοντες. Η είσοδός στο σύστημα αξιολόγησης γίνεται με τη χρήση του πανεπιστημιακού λογαριασμού. Το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί έτσι, ώστε να διασφαλίζεται η ανωνυμία και να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση των απαντήσεών με κανέναν τρόπο και από κανέναν.
Στην ιστοσελίδα θα βρείτε και όλες τις απαραίτητες οδηγίες χρήσης (http://qa.auth.gr/el/manual/questionnaires) για τη διαδικασία της αξιολόγησης.
Στο τέλος της αξιολόγησής , υπάρχει ακόμη ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη νέα διαδικασία.

Η ηλεκτρονική αξιολόγηση των μαθημάτων βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης και ενδέχεται να συναντήσετε προβλήματα ή δυσκολίες. Ωστόσο, η συμμετοχή και η συμβολή των φοιτητών είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της διαδικασίας της αξιολόγησης, για τη διασφάλιση της ποιότητας συνολικά στο ΑΠΘ, αλλά και για την οργάνωση των μελλοντικών εκπαιδευτικών στόχων του Πανεπιστημίου.
Η αξιολόγηση ισχύει για τα παρακάτω τμήματα του Α.Π.Θ.: 1. Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας 2. Φιλολογίας 3. Ιστορίας & Αρχαιολογίας 4. Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας 5. Νομικής 6. Οικονομικών Επιστημών 7. Μαθηματικών 8. Φυσικής 9. Χημείας 10. Γεωλογίας 11. Πληροφορικής 12. Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος 13. Κτηνιατρικής 14. Αρχιτεκτόνων 15. Μηχανολόγων Μηχανικών 16. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 17. Χημικών Μηχανικών 18. Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών 19. Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών 20. Μουσικών Σπουδών 21. Θεάτρου 22. Κινηματογράφου 23. Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης 24. Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης 25. ΤΕΦΑΑ 26. ΤΕΦΑΑ Σερρών 27. Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: