Πρόσκληση των Komotinistas για τον Καθαρισμό του Άλσους της Νυμφαίας

Αγαπητοί φίλοι Komotinistas,
Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί οι περισσότεροι από το site μας, από το Facebook και από τα τοπικά ΜΜΕ, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 συμμετέχουμε στη διεθνή εθελοντική καμπάνια καθαρισμού «Let’s Do It»:
Letʼs Do It Komotini: Καθαρισμός Άλσους Νυμφαίας http://www.komotinistas.gr/2012/04/19/lets-do-it-komotini/
Το «Let’s Do It» είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Από τότε το «Let’s Do It» έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους εθελοντικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν, και μαζί να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας. Βασικός σκοπός της καμπάνιας είναι να ενεργοποιήσουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους, δήμους, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους φορείς και όλοι μαζί να καταφέρουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο. Είναι ένας στόχος δύσκολος ο οποίος όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί.
Το εθελοντικό κίνημα «Komotinistas» έχει αναλάβει το συντονισμό της καμπάνιας στην Κομοτηνή. Μετά την αξιολόγηση των προβληματικών σημείων επιλέχθηκε ως σημείο επέμβασης το Άλσος Νυμφαίας, το οποίο παρόλο που καθαρίζεται κάθε χρόνο από εθελοντές και συλλόγους, δυστυχώς πάντα ξαναγυρίζει στην ίδια κατάσταση και πάντα χρειάζεται τη βοήθειά μας.
Ο Δήμος Κομοτηνής και η Διεύθυνση Δασών Ν. Ροδόπης προσφέρουν την υλικοτεχνική υποστήριξη τους και πολλοί σύλλογοι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή. Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να βοηθήσει σε όσο ελεύθερο χρόνο διαθέτει, μεμονωμένα, με οικογένεια, ή με παρέα φίλων.
Το σημείο συνάντησης ορίζεται το 1ο πάρκινγκ του άλσους, όπου θα σας περιμένουμε από τις 10:00 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, για διαμοιρασμό του απαραίτητου εξοπλισμού (γάντια, σακούλες κλπ) και των σημείων δράσης. Σας περιμένουμε όλους, γιατί το Άλσος Νυμφαίας είναι υπόθεση όλων μας.
Επίσης στις 10:00 από το Δημαρχείο αναχωρεί λεωφορείο του Δήμου, το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όσοι δεν έχετε δικό σας μέσο. Το λεωφορείο θα σας πάει στην Νυμφαία και μετά τον καθαρισμό θα σας επιστρέψει πίσω στην πόλη.

Επίσημα sites της καμπάνιας: Let’s Do It World: www.letsdoitworld.org Let’s Do It Greece: www.letsdoitgreece.org
Εθελοντικό κίνημα «Komotinistas» www.komotinistas.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: