Ο δικός μου Θεός

της Νερίνας Πάρη

 

Παρακολουθώ τα τελευταία νέα στην τηλεόραση αναφορικά με το θεατρικό έργο που αναφέρεται στον Ιησού και τους μαθητές του με έναν «ιδιαίτερο τρόπο», που δεν έχει καμία σχέση με την ιερότητα της ορθόδοξης πίστης παρά τονίζει μία σεξουαλική πλευρά των εμπλεκομένων. Σεξ και βία λοιπόν, αλλά όχι μέσα στο έργο μόνο-κυρίως έξω από αυτό, κυριολεκτικά στον δρόμο που στεγάζεται η συγκεκριμένη θεατρική σκηνή. Ιερείς που διερυγνύουν τα ιμάτιά τους από αγανάκτηση, οργισμένοι πολίτες που αισθάνονται ότι το έργο προσβάλλει την θρησκεία τους, ένα σκληροπυρηνικό πολιτικό κόμμα που αναλαμβάνει να «κατεβάσει» το έργο το συντομότερο δυνατό χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε τρόπο και δεκάδες κάμερες από τηλεοπτικά κανάλια που βρήκαν «λαβράκι» για να γεμίσουν τους τηλεοπτικούς χρόνους των ειδήσεων και κάθε είδους πρωινή εκπομπή.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί ούτε και ξέρω. Τι γυρεύουν, πού αποσκοπούν ούτε που με ενδιαφέρει. Το Σύνταγμα της Ελλάδας έχει φροντίσει να διατυπώσει πως ο καθένας μπορεί να πρεσβεύει όποια θρησκεία επιθυμεί, αρκεί να μην ενοχλεί κανέναν. Κι εμένα ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως αυτοί μ’ ενοχλούν. Μ’ ενοχλούν που όλοι αυτοί οι ηθοποιοί, ανέβασαν αυτό το τραγικό (τόσο σεναριακά όσο και σκηνοθετικά) έργο, νομίζοντας πως θα κερδίσουν δυο – τρεις θεατές ακόμη από την «κακή» διαφήμιση και τον ντόρο. Μ’ ενοχλούν που οι ιερείς βγήκαν στους δρόμους και μιλούν με τρόπο που δεν αρμόζει στα άμφια που φορούν. Μ’ ενοχλούν όσοι πολιτικοί ή τραμπούκοι προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη, ξεχνώντας πως θα έπρεπε να υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να διαμαρτυρηθούν και να κατεβεί το έργο. Μ’ ενοχλούν κι όσα «πρόβατα-θεατές» πήγαν να το δουν, απλά για να το παίξουν «προχωρημένοι» και «κουλτουριάρηδες». Μ’ ενοχλούν ΟΛΟΙ και με εκνευρίζουν. Κι αυτό όλο το συμφοριασμένο σκηνικό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ο καθένας τους σαν μονάδα αλλά κι όλοι μαζί, γνώριζαν τις διατάξεις τους Συντάγματος κι ασχολούνταν με πιο σοβαρά πράγματα.

Τα κεφάλια μέσα λοιπόν, και μελέτη! Γιατί ενοχλείτε κύριοι! Όχι μόνο εμένα, αλλά και τον Θεό μου! Ο δικός μου Θεός δεν θέλει ούτε θέατρα, ούτε παπάδες, ούτε κόμματα. Ο δικός μου Θεός θέλει Αγάπη. Αλλά ποιος την έχασε για να την βρείτε εσείς;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: