Ταξιδεύετε αεροπορικώς; Τι σας επιτρέπεται στην χειραποσκευή σας;

Τα ακόλουθα είδη δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται μέσα στις αποσκευές σας που παραδίδονται για έλεγχο και μεταφορά, αλλά πρέπει να μεταφέρονται πάντοτε από σας τους ίδιους: φάρμακα, κοσμήματα, χρήματα, ασφάλειες, χρεόγραφα, συμβόλαια, έγγραφα, τίτλοι αξίας, δείγματα και γενικότερα είδη αξίας, εύθραυστα αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, βίντεοκάμερες, φορτιστές κ.α.).

Τι επιτρέπεται να μεταφέρετε στην χειραποσκευή σας:

  • Υγρά σε      δοχεία χωρητικότητας μέχρι 100 ml ανά συσκευασία. Οι συσκευασίες αυτές      θα πρέπει να χωρούν σε μία διαφανή επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα,      μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου. Επιτρέπεται μία μόνο τέτοια      σακούλα ανά επιβάτη, που θα πρέπει να είναι κλειστή και θα παραδίδεται ξεχωριστά      στον Έλεγχο Χειραποσκευών για εξέταση.
  • Υγρά φάρμακα      και διατροφικά είδη που σας είναι απαραίτητα κατά την διάρκεια του      ταξιδιού σας μπορούν να μεταφερθούν στην χειραποσκευή σας. Μπορεί όμως να      σας ζητηθεί να αποδείξετε ότι είναι απαραίτητα για το ταξίδι.
  • Αγοραζόμενα      είδη από τα καταστήματα των αεροδρομίων (Καταστήματα Αφορολογήτων      Ειδών). Αυτά τα είδη θα πρέπει να τοποθετούνται σε ειδική σφραγισμένη      σακούλα, η οποία θα διατίθεται από τα εν λόγω καταστήματα και την      οποία δεν πρέπει να ανοίξετε προτού περάσετε τον έλεγχο χειραποσκευών,      αλλιώς το περιεχόμενό της μπορεί να κατασχεθεί στο Σημείο Ελέγχου. Εάν      πρόκειται να κάνετε μετεπιβίβαση σε άλλο αεροδρόμιο της Ευρωπαικής      Ενωσης, καθώς και στην Νορβηγία, Ελβετία και Ισλανδία μην ανοίξετε τη      σακούλα πριν το Σημείο Ελέγχου στο αεροδρόμιο μετεπιβίβασης ή στο      τελευταίο αεροδρόμιο, εφόσον περνάτε από περισσότερους του ενός σταθμού      μετεπιβίβασης. Όλα αυτά τα υγρά είναι επιπλέον των προαναφερθεισών      ποσοτήτων στην επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.

Το προσωπικό ασφαλείας είναι υποχρεωμένο να σας ζητήσει να αποχωρισθείτε τα υγρά προϊόντα που δεν πληρούν τους όρους του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού. Τα αντικείμενα αυτά θα ανακυκλώνονται ως άχρηστα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: