Βασίλης Μανέας, ένας φωτογράφος – ρεπόρτερ γάμων

της Πολίτου Μαρούλας

Ο Βασίλης Μανέας δεν είναι απλά ένας καλός φωτογράφος γάμων με αξιώσεις υψηλών μισθώσεων. Είναι, όμως, ακόμη πιο απλά ένας καλλιτέχνης υψηλών προσδοκιών που αναζητά την ιστορία της στιγμής, εν είδει ρεπόρτερ.

V_Maneas©_0389

Αυτό που τον ξεχωρίζει από την κόπια των φωτογράφων είναι το ανθρώπινό του πρόσωπο. Μακρυά από κάθε τι συνηθισμένο, απρόσωπο ή πολλές φορές αντι-επαγγελματικό, ο Μανέας εξισορροπεί στη δυναμική του το ατομικό βίωμα των πρωταγωνιστών που για τον χ/ψ λόγο «πρέπει» να φωτογραφηθούν, αλλά και τα συμφραζόμενα της σημαντικής στιγμής. Ο αναθέτης της φωτογράφισης – απλά ο φωτογραφιζόμενος (γαμπρός – νύφη), δεν αντιλαμβάνονται την παρουσία του φωτογράφου και ζουν το γεγονός. Αλλά, ακόμη και όταν η περίσταση το απαιτεί για το «πρακτικά» στημένο, ο καλλιτέχνης έχει γίνει συμμέτοχος του γεγονότος. Η φιλικότητα και η εμπιστοσύνη που εμπνέει, τον καθιστούν εξαιρετικά συμπαθή, όχι μόνο στο ζευγάρι, ή στους γονείς – συγγενείς (πράγμα σπάνιο για επαγγελματίες – φωτογράφους που διαρκώς παραγκωνίζουν με παράλογες συνήθως συμπεριφορές όλο το πλαισίωμα της σημαντικής αυτής στιγμής), αλλά και στους καλεσμένους.

V_Maneas©_1089

Επί του επιστητού, αμέτρητες οι ικανότητες και το θετικά που θα σας κάνουν να τον επιλέξετε σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές σας, χρώματα, οπτική, αβίαστη φυσικότητα,  χωροχρονική αποτύπωση, ψυχογραφική εντύπωση, πράγματα που μπορείτε να διαπιστώσετε επισκεπτόμενοι στο προσωπικό site του, www.vasilismaneas.com .

V_Maneas©_0018

H επαγγελματικότητα όσον αφορά την συμφωνία τον εξαιρεί από το κακό συναπάντημα των αναξιόπιστων φωτογράφων.  Η συνέπειά του στους χρόνους  και σε ό, τι έχει συμφωνηθεί τον καθιστούν αξιόπιστο συνεργάτη.

V_Maneas©_0700

Λαμβάνει μέρος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και κερδίζει βραβεύσεις σε αρκετά καλές θέσεις. Πρόσφατα έλαβε την 6η θέση για την πολυσύνθετη απεικόνιση του χώρου και των χρωμάτων κατά το μυστήριο, τα οποία όλα μαζί συντελούν σε μια αξεπέραστη επιβλητικότητα. Στον δεύτερο διεθνή διαγωνισμό για το 2013 του Artistic Guild of the Wedding Photojournalist Association, όπου είναι μέλη μόνο οι καλύτεροι Artistic φωτορεπόρτερ γάμου στον κόσμο, ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο, η παρακάτω φωτογραφία του διακρίθηκε στη 6η θέση του Top 20 της κατηγορίας Ceremony και έλαβε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές! Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι της τελευταίας βράβευσης  και παρατίθενται τα σχόλια των κριτών και ο υπερσύνδεσμος που μπορείτε να βρείτε τον διαγωνισμό και φυσικά όλες τις βραβεύσεις.

V_Maneas©_0959

Judges Comment: The venue for the wedding is the star of this image yet it does not take away from the event that is taking place. By controlling the eye of the viewer, the angle perfectly ties the church interior with the wedding party so that they work together to capture the event in spite of the chaotic complexity of the scene.

55923_587145391344673_1790191650_o

http://www.agwpja.com/photography-contests/52-agwpja-q2-2013/02-ceremony/6th.html

V_Maneas©_0662

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: