Αντηλιακή προστασία 

Πως επιλέγουμε την αντηλιακή μας κρέμα;

 Αυτό που προσδιορίζει την επιλογή δείκτη προστασίας είναι ο φωτότυπος του δέρματός μας. Έτσι, το προϊόν που θα αγοράσουμε, δεν αντιστοιχεί στις αιςθητικές προσδοκίες μας, αλλά στις ανάγκες της επιδερμίδας μας. 

Για επιδερμίδες ανοιχτόχρωμες, ευαίσθητες και καταπονημένες, ο δείκτης προστασίας είναι τα 50 SPF. Ακόμη, για τις ευαίσθητες επιδερμίδες ενδείκνυνται οι υποαλλεργικές συνθέσεις  χωρίς άρωμα, με φυσικά φίλτρα που αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία. 

Αντίστοιχα, μια επιδερμίδα ανοιχτόχρωμη που έχει πάρει σχετικό χρώμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 SPF. Σημαντικό στο σημείο αυτό πως τα αντηλιακά υψηλής προστασίας δεν αποτρέπουν το μαύρισμα. Αντίθετα, συμβάλλουν  στο προοδευτικό και ασφαλές μαύρισμα. 

Το 20 SPF  προορίζεται για σταρένιες επιδερμίδες, με σκούρα μάλλιά και μάτια. 

Οι χαμηλότεροι δείκτες προστασίας ενδείκνυνται για ήδη μαυρισμένες από τον ήλιο επιδερμίδες, που δεν έχουν την τάση όμως να κοκκινίσουν κατά την επαφή με τον ήλιο. Η συχνή εφαρμογή τους θεωρείται απαραίτητη, καθώς προστατεύουν πάντα από την φωτογήρανση των κυττάρων και τον καρκίνο του δέρματος.

Αντηλιακό οφείλουν να φοράνε συνεχώς οι επιδερμίδες που έχουν υποστεί δερματοστιξία. 

Παρ’ όλα αυτά, το αντιηλιακό είτε προσώπου είτε δέρματος δεν χρησιμοποιείται μόνο για την παραλία, αλλά για όλες τις ώρες της ημέρας και για όλες τις εποχές του χρόνου. Βασικό εφόδιο ομορφιάς και υγείας του δέρματος. 

Η χρήση του στην παραλία πρέπει να επαναλαμβάνεται ακόμη και υπό σκιά. Ας μην ξεχνάμε πως η άμμος και το νερό λειτουργούν αντανακλαστικά του ηλίου κατά το 86%. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: