Ο μεγάλος φιλικός γίγαντας

Από την Πολίτου Μαρούλα, Φιλόλογο Α.Π.Θ.

Μια καλά μελετημένη ταινία για παιδιά δημοτικού και όλου του φάσματος της εφηβείας. Εύκολα προσλαμβάνουσα. Η οποία δίνει εφόδια και διδάσκει τα χρήσιμα στην σύγχρονη και αυριανή κοινωνία με ένα παραμυθικό πλαίσιο. Όσοι παρακολουθείτε την επικαιρότητα τα τελευταία σίγουρα τέσσερα χρόνια, θα αντιλειφθείτε εύστοχα σχόλια των σημαντικότερων τεκταινομένων παγκοσμίως. Αξιοσημείωτη η μπουρμπουλάδα, ειδικά στην σκηνή που σερβίρεται στην βασίλισσα και σε όλους στους αξιωματούχους, με το μικρό κορίτσι να συνυπολογίζει το savoir vivre του καθωσπρεπισμού, αλλά η αντίδραση της βασίλισσας να διαψεύδει ακόμη και τις δικές μας προσδοκίες• μεγαλύτερη αναγωγή στην βορειοκορεάτικης τακτική απαγχονισμού όσων εκφραστούν διά της κάτω οδούς εν όψει του μονάρχη, με την παράλληλη πίστη πως ο μονάρχης τους δεν αφοδεύει λόγω των θεικών καταβολών του, δε θα υπήρχε. Εν τέλει ας την απολαύσουμε και ας μην πολυσκευτόμαστε. Το βέβαιο ειναι πως δίνει τα στίγματα της εποχής μας!

plus: η εξαιρετική μετάφραση, ενώ το πρωτότυπο κείμενο είναι μεστό απο λογοτεχνισμούς, η μεταφραστική διαδικασία με την παράφραση κατάφερε να αποτελεί υψίστης  σημασίας για την πραγμάτωση της εικόνας.

https://youtu.be/WadqkPGQ1lk

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: