Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, φορέας Δημιουργικής Έκφρασης

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου και της προσφοράς του στη κοινωνία της Θεσσαλονίκης, διερεύνησαν τη δυνατότητα υλοποίησης μιας σειράς δράσεων και εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς, 2012.
Συγκεκριμένα, το Α.Π.Θ. αναλαμβάνει να υιοθετήσει και να επέμβει στο «διάδρομο» που ξεκινά από την οδό Εθνικής Αμύνης στο ύψος του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής και με δυτική κατεύθυνση καλύπτει την Πλατεία Αγ. Γεωργίου και το κτίριο της Ροτόντας, για να συνεχίσει προς τη θάλασσα, πάνω στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη, καλύπτοντας και όλη την έκταση της Πλατείας Ναυαρίνου. (Δείτε στον χάρτη την περιοχή παρέμβασης, http://tinyurl.com/88p26hx) Η πανεπιστημιακή κοινότητα συμμετέχει στην «ανάπλαση» του πιο εμβληματικού από τους χώρους, που καθημερινά σηματοδοτεί με την παρουσία της, αφήνοντας έτσι το πολιτιστικό και αισθητικό αποτύπωμά της.
Τόσο οι υπαίθριοι, όσο και οι στεγασμένοι, δημόσιοι ή ιδιωτικοί, χώροι αυτής της διαδρομής, μπορούν εν δυνάμει, να αποτελέσουν πεδία έκφρασης και δράσης Σχολών, Τμημάτων, αλλά και ομάδων φοιτητών. Στις πιθανές παρεμβάσεις συμπεριλαμβάνονται δράσεις, καλλιτεχνικές (μόνιμες ή προσωρινές), οικολογικές, κυκλοφοριακές, προτάσεις αναπλάσεων, καθώς και η δημιουργία χώρων έκφρασης λόγου και ανταλλαγής ιδεών.
Όλες οι παραπάνω δράσεις θα υλοποιηθούν με φροντίδα των Πρυτανικών Αρχών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και Επιτροπές του Α.Π.Θ. και θα ενταχθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο προγραμματισμού και προβολής. Διευκρινίζεται ότι, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, θα υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων που απαιτούνται για την υλοποίηση των προτάσεων. Προκειμένου να δοθεί η μέγιστη δυνατότητα συμμετοχής της πανεπιστημιακής κοινότητας, καλούνται όλα τα μέλη της, που θέλουν να συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία αυτή, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ή και να καταθέσουν προτάσεις.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η κατάθεση των προτάσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά με αποστολή της φόρμας υποβολής πρότασης (για να δείτε τη φόρμα υποβολής πρότασης, επισκεφτείτε το σύνδεσμο http://press.auth.gr/news/wordpress/?p=28893) στο e-mail alefkaditou@rect.auth.gr από την Δευτέρα 5 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: