Ο πρίγκιπας της παρακμής(Decadence)

Επιμέλεια: Πολίτου Μαρούλα

Mια πρωτοποριακή μονογραφία για τον Gustav Klimt

Οι αμέτρητες εκδηλώσεις που διεξάγονται για τον εορτασμό της 150ης επετείου της γέννησης του κάνουν σαφή τη διαχρονική εκτίμηση που υπάρχει γύρω από το έργο του Gustav Klimt.Όχι ότι χρειάζεται μια τέτοια ειδική περίσταση για τον Τύπο και το κοινό για την αναφορά στο έργο του. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Klimt ήταν ένα αμφιλεγόμενο αστέρι, του οποίου το έργο δημιούργησαν πάθη υψηλά. Κινήθηκε στους δρόμους του Μοντερνισμού ενσωματόνοντας παράλληλα την παράδοση.
Η οπτική απόδοση της πραγματικότητας δημιουργούν μια πόλωση στον φιλότεχνο κοινό. Οι δημοσιογράφοι και το ευρύ κοινό αναρωτιούνται: Υπέρ ή κατά του Klimt;
 Ο σύγχρονος τύπος δίνει έμφαση στους απόηχους των συγχρόνων του Κλιμτ, ενώ υπάρχουν μια σειρά δοκιμίων που εξετάζουν αυτές τις αντιδράσεις για το έργο του καθ’ όλη τη σταδιοδρομία του.
Απεικονίζει γυναίκες στα παρθενικά βήματά της ζωγραφικής του και τοπία στο δεύτερο μισό της ζωής του. Το κλισέ πως ο Gustav Klimt ήταν ένας άνθρωπος, με λίγα λόγια, που βάζει σπάνια στυλό στο χαρτί είναι κατηγορηματικά αναιρεθεί. Όχι λιγότερο από 179 γράμματα, κάρτες,  κείμενα και άλλα υλικά περιλαμβάνονται σε μια μονογραφία του εκδοτικού οίκου ΤASCHEN. Πλούτος του αρχειακού υλικού συναρμολογείται εδώ για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα.
Τα χαρακτηριστικά αυτής της έκδοσης:
  • Πλήρης κατάλογος των έργων ζωγραφικής
  • Όλη η αλληλογραφία του
  •  Με νέες φωτογραφίες της ζωοφόρου Stoclet που ανατέθηκαν αποκλειστικά για αυτή τη νέα έκδοση
 Η νέα έκδοση Taschen που μόλις κυκλοφόρησε κοστολογείται στα 135 δολάρια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: